13 Nisan 2009 Pazartesi

The best of PL/SQL seminar with Steven Feuerstein

Merhaba,

Bugün sabah İstanbul'a, Steven Feuerstein'ın 2 günlük semineri için gelmiş bulunuyorum. Kısmetse yarın akşam tekrar Ankara'ya dönüyor olacağım.

Steven, PL/SQL konusunda birçok kitap yazmış, dünyanın en iyi PL/SQL developer'ı olarak bilinen bir kişidir. Aslında index organized table nedir? Ya da SGA optimizasyonu nasıl yapılır? gibi sorular yönelttiğiniz zaman cevaplandıramaması da bana göre doğaldır.

2 gün sürecek olan seminerin ilk gününde PL/SQL nedir? PL/SQL bloğu içerisindeki SQL sorgularının davranış biçimi ve PL/SQL bloğunun Oracle tarafından optimizasyonu, "Collection" konusu (Array-like structures, nested tables, Varrays), Virtual Private Database (DBMS_RLS), DBMS_UTILITY, DBMS_STANDARD paketleri, BULK COLLECT, FORALL gibi konulara girdik. Yarınsa daha çok "tricky" konularla ilgileniyor olacağız. Mesela birçok kişinin yakından takip ettiği ve hep merak edilen bir konu olan "SQL Injection". Bunu başarabilme ve injection'dan korunma methodlarından bahsedecek.

Steven Feuerstein hakkında daha fazla bilgi isteyenler; http://www.stevenfeuerstein.com/

Seminerle birlikte Steven, büyük ölçüde kendisinin hazırladığı Oracle PL/SQL Programming Language cep kitabını da ücretsiz olarak katılımcılara dağıttı.

İyi akşamlar.

Hiç yorum yok:

Takip et: @oganozdogan