13 Şubat 2011 Pazar

Paylaşmak, Paylaşım

Selamlar,

Teknik bir yazı yazmak istemiyorum şu anda ama biraz kafamdakileri aktarmak istiyorum. Oracle'dan çok fazla uzaklaşmadan, "paylaşmak" hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum.

Benim bir kardeşim yok ve hayatta paylaşmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu bu günlüğü oluşturana kadar fark etmemiştim. Tek çocuk sendromum çok fazla olmadı ama paylaşmazdım da. Bu fikrimi değiştiren bir insan oldu ve bu şekilde bir günlük oluşturmaya karar verdim ve paylaşmaya başladım. Paylaştıkça coşkum, bilgim ve heyecanım arttı. Birilerinin makalelerimi okuduğunu, bunlardan yararlandığını ve gerçekten bir şeyler öğrendiğini gördüğüm zaman tarif edilemez bir mutluluk hissettim. O zaman anlamaya başladım paylaşmanın ne kadar güzel bir his olduğunu. Benim kişisel inancım sahip olduğum bütün bilgilerin toprağa değil, diğer insanlara da akması gerektiğidir. Sonuçta bulunduğumuz çağda bilgi saklanabilecek, gizlenebilecek ve kendinize saklayabileceğiniz bir olgu değildir.

Paylaşırken ne kazanırsınız? Diyelim yaptığınız bütün paylaşımları bir amaç için yapıyorsunuz, biraz acımasız olalım ve sizin, diğer insanları önemsemediğinizi düşünelim. Bu amacınız bir ödül olabilir, başka herhangi bir amaç olabilir ama sonuç olarak paylaştığınız için bilginiz taze kalır ve her gün yeni bir şeyler eklersiniz kendinize. Bunu karanlık taraf olarak düşünün :) Peki diğer tarafta ne var? İnsanlık, kardeşlik ve paylaşımın keyfi ile pekişen bilgi gücü var. Hiçbir zaman unutmayınız ki artık güç kas değil, bilgidir. Bilgi ise çok adi, kısır ve ne yazık ki çok çabuk eskiyen bir lanettir. Her zaman okumak, öğrenmek ve daha çok bilmek zorunda kalırsınız. Bilgi, dayanabileceğiniz bir destektir ama siz dayandıkça kırılmaya yönelir ve esner. Bir gün bu bilgiyi kuvvetlendirmezseniz kırılır ve sizi desteklemez. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, paylaştığımız zaman sadece bütün bir topluluğun iyiliği için değil, aslında kendimiz için de çok iyi bir şey yapıyoruz demektir. Aslında hepsi birbirine bağlı. Google'a bir konu hakkında bir aramada bulunduğunuz zaman karşınıza sizin günlüğünüz çıkması ne kadar güzel bir şey biliyor musunuz? Eğer hiç paylaşmadıysanız bilmiyorsunuzdur...

Buradan bütün Oracle uzmanlarına, Oracle bildikleri için para kazanan yani profesyonel olan kişilere sesleniyorum. Paylaşın, paylaşın ki Türkiye'deki bütün Oracle heveslileri, isteklileri ve gönülleri öğrensin, siz öğrenin ve biz kazanalım. Artık Türkiye'deki Oracle topluluğunun ne kadar birbirine bağlı, paylaşan ve yetkinlik seviyesi yüksek bir topluluk olduğunu gösterelim herkese. Neden bir UKOUG (United Kingdom Oracle User Group) kadar aktif ve kuvvetli olmayalım? Neden daha fazla OCP, OCM veya ACE üye sahibi olmayalım? Bunu yapamayacak kadar mıyız, bence hiç de değil...

Ben bütün yazdıklarımızın bir amacı olduğuna gönülden inanıyorum ve özellikle Türkçe konusunda sayısı artan makalelerin, günlüklerin ve Oracle paylaşımlarının varlığını görmek müthiş bir mutluluk. Herkese güvenim sonsuz ve gelin birlikte Türkiye'de de Oracle konusunda çok ciddi bir yetkinlik olduğunu bütün bir topluluğa gösterelim. TROUG'u destekleyin ve paylaşmaya devam edin. Umarım bu yazımı birileri okuduktan sonra günlük oluşturamaya karar verir ve paylaşmanın ne kadar güzel olduğunu anlama fırsatı olur. Ben tek çocuk olarak bunu anladıysam herkes anlayabilir. Bu yazıyı okuyan ve günlük oluşturmaya karar verenlere sınırsız desteğim olacağını ifade etmek isterim.

Son zamanlarda gerçekleşen paylaşımların artması, makale paylaşımlarına bulunan sitelerdeki yazarların çoğalması, daha da kaliteli teknik makalelerin sayısının artması, bunlar neleri başarabileceğimizin sadece ufak bir göstergesi. Herkese başarılar ve bol paylaşımlar.

İyi geceler.

Ogan

Hiç yorum yok:

Takip et: @oganozdogan